- Lea unnán eará mii lea eanet mávssolat go veahkehit nuppi olbmo ain ceavzit ovddasguvlui.
Tone, eaktodáhtolaš Girku SOS:s
Girku SOS lea riikka stuorimus birrajándora heahtetelefovdna, SOS-dieđáhus, ja SOS-chat. Eaktodáhtolažžan válljet háliidat go vástidit telefovnna dahje SOS-chat bokte. Min eaktodáhtolaččat vuostáiváldet váile 200 000 ságastallamiid jahkásaččat. Muhto dađibahábut mii eat geargga buohkaid vástidit, ja danin dárbbašat mii eambbo eaktodáhtolaččaid. Deháleamos eaktodáhtolažžan lea astat guldalit nuppi, ja addit doaivaga go eallin hástala. Buorre ságastallan sáhttá gádjut heakka.
- Det er lite som er mer meningsfullt enn å bidra til å gi et annet menneske styrke til å holde ut litt til.
Tone, frivillig i Kirkens SOS
Kirkens SOS er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon, SOS-melding og SOS-chat. Som frivillig velger du selv om du ønsker å svare på telefon eller SOS-chat - les mer om dette her. Hvert år tar våre 1000 engasjerte frivillige medarbeidere imot nærmere 200 000 samtaler. Men dessverre klarer vi ikke å svare alle. Derfor trenger vi flere frivillige. Som frivillig er det aller viktigste å være et lyttende medmenneske, å være tilstede for og søke å gi håp når livet utfordrer. En god samtale kan bidra til å redde liv.
Vil du søke om å være frivillig i Kirkens SOS? Trykk på knappen under!
Vil du lese tanker og refleksjoner fra frivillige om vakt i Kirkens SOS? Ta en titt på bloggen vår, SOS-stemmer!
Som frivillig blir du godt ivaretatt av våre ansatte. Du får grundig opplæring før du går inn i tjenesten og tett oppfølging så lenge du er frivillig medarbeider. Samtidig ber vi deg om at:
Har du spørsmål om det å være frivillig?
Vi har til sammen 11 SOS-sentre rundt om i landet, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør. I 2020 startet vi også et pilotprosjekt med et heldigitalt senter. For å bli frivillig må du sende inn søknadskjema, men hvis du i første omgang bare vil ha mer informasjon kan du ta kontakt med det senteret som er nærmest deg gjennom å trykke på knappen under, som tar deg videre til kontaktskjemaet vårt. Vi gleder oss til å høre fra deg!
Nei, det må du ikke. I Kirkens SOS er vi frivillige med ulike livssyn. Det som er viktig er at vi har et felles sett med verdier og grunnleggende respekt for andre mennesker uavhengig av religiøs, kulturell og sosial bakgrunn, kjønn og seksuell legning. Vår tjeneste handler om å møte alle mennesker på en god måte - om å møte dem i øyehøyde når de ligger nede. Når de aller mest trenger et medmenneske.